06-27012455 - Overnachten op de grens van Veluwe en Achterhoek - info@hartesteijn.nl

Streekproducten

Echt eten

In Doesburg weten ze waar je de mosterd haalt. En ik weet waar je in de buurt nog veel meer heerlijke producten vindt. In Hartesteijn gebruik ik graag verse producten uit de regio.
Veel boerderijen doen aan huisverkoop met een eigen boerderijwinkel. Sinds ik hier ben komen wonen heb ik dit fenomeen leren kennen en ben ik een vaste klant. Verser dan bij de boer zelf kan je het niet kopen. Het assortiment is met liefde en aandacht geteeld of gemaakt en dat proef je en ik vind het fijn dat ik weet waar het vandaan komt. 

Ik begin een passie voor het plattelandsleven te krijgen

Lekker, ambachtelijk, puur en vol passie gemaakt, dat is wat ik wil. Een streekwinkel bezoeken op het platteland van de Achterhoek is voor mij een leuk uitstapje. Ik leer de omgeving steeds beter kennen en vaak is de rit naar de winkel al een belevenis op zich zelf.

De boer op

In de Achterhoek zijn verschillende boerderijen waar op ambachtelijke manier romige boerenkaas wordt gemaakt wat is er lekkerder dan echte boerenkaas rechtstreeks van de boerderij. Ik hou zo van een snee vers desem brood met boerenkaas. Uiteraard kan je die ook bij mij aan het ontbijt proeven. 

Op de ontbijttafel staan ook altijd verschillende smaken jam die ik zelf maak. Het is voor mij altijd een uitdaging om de jam net een tikkie anders te maken en bijzondere combinaties te verzinnen met het fruit dat in het seizoen is en in de buurt wordt geteeld. En hoera het is nu volop zomer, dus zelfs de abrikozen voor mijn jam komen uit de Achterhoek, hoe lokaal wil je het hebben?  Ik begin een passie voor het plattelandsleven te krijgen.

 

Het brood dat bij mij op de ontbijttafel staat haal ik elke dag vers bij de bakker in Doesburg. Er zijn wel drie bakkers dus kan ik naar hartenlust variëren. Na honderden ontbijtjes weet ik dat bijna alle gasten een voorkeur hebben voor stevig bruin brood. Favoriet -en niet alleen bij mij zelf- is het desembrood. Als ik bij de bakker kom kan hij vaak al raden wat ik wil kopen. Vaste klant met herhaal-recept.

Waar Abraham de mosterd haalt

De Doesburgse mosterd staat niet op de ontbijttafel, maar is wel altijd in huis dus proeven kan.

In Doesburg wordt al sinds 1457(!) mosterd gemaakt.  Jaar in, jaar uit, wordt door een vakjury bepaalt, welk restaurant de beste mosterdsoep serveert. Er zijn meerdere restaurants die claimen dat zij de allerlekkerste mosterdsoep bereiden.. Wie nou écht de lekkerste mosterdsoep van Doesburg maakt zullen we misschien wel nooit weten en een recept voor mosterdsoep heb ik ook voor je, dan kan je het lekker zelf ook maken. 

Lokaal is leuk en lekker!

In Doesburg wordt al sinds 1457(!) mosterd gemaakt.