06-27012455 - Overnachten op de grens van Veluwe en Achterhoek - info@hartesteijn.nl

Ontdek, beleef en geniet

Doesburg is hét oplaadpunt voor levensgenieters

Hanzestad Doesburg is de ideale uitvalsbasis voor een meerdaags verblijf. Het ligt aan de IJssel op de grens van Veluwe en Achterhoek. Een van de mooiste regio’s van het land om te onthaasten. Vanaf Hartesteijn slenter je langs de monumentale gevels en door smalle steegjes en voel je de historie. Weinig steden in ons land zijn zo gaaf bewaard gebleven. Drink een biertje bij De Waag het oudste café van Nederland, bezoek het mosterdmuseum of ontdek de vele restaurantjes. Er is zoveel te beleven en te genieten. Kom zelf een beetje van dit geluk ervaren! 

Ontdek de eeuwenoude Hanzestad

Doesburgse Mosterd
Zeg je ‘Doesburg’, dan zeg je ‘mosterd’. In Doesburg weet men letterlijk en figuurlijk waar de mosterd vandaan komt. In de Doesburgsche Mosterdfabriek wordt nog op de ouderwetse manier mosterd gemaakt, vergeet niet een potje mosterd mee te nemen naar huis! De stad heeft nog veel meer te bieden, maar alles is op loopafstand. Handig want er is veel te zien. Shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen de monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de vele gezellige pleinen, de Hanzestad heeft haar eigen charme. Het Hanzeverbond was een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de middeleeuwen.

De natuur in…

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Vanuit Doesburg zijn er prachtige fiets- en wandeltochten door het coulisselandschap van de Achterhoek, door Nationaal Park Veluwezoom met de Posbank of langs de slingerende IJssel. Met de auto ben je in no-time op de Hoge Veluwe.

Tips voor mooie routes vind je op mijn pagina Veluwe. Heb je je eigen fiets niet bij je? Dan kan je fietsen huren. Of struin langs de ruim 30 hectare aan wijngaarden en proef de bijzondere Nederlandse wijnen. Golfen kan je in de buurt op de twee prachtig aangelegde golfbanen: Keppel en Engelenburg.

De omgeving van Doesburg is de perfecte plek om nieuwe energie op te doen met een fietstocht of wandeling. Om het je gemakkelijk te maken heb ik een arrangement voor je samengesteld, kijk bij pagina de kamers voor informatie. Ideeën nodig? In de B&B liggen toeristische informatie en routekaarten. Laat mij weten wat je interesseert en ik wijs je graag de onverwachte en bijzondere plekken in de regio. Ik ben zelf een enthousiaste wandelaar en kan je uit eigen ervaring adviseren over de leukste routes.

Cultuur snuiven…

Behalve de natuur heeft de regio ook cultureel heel wat te bieden. Bezoek in Nationaal Park de Hoge Veluwe het Kröller Müller museum, het Lalique museum in Doesburg of ga naar één van de vele evenementen die jaarlijks in Doesburg terugkeren: de Montmartre brocantemarkten, Doesburg Binnenste Buiten en de Hanzefeesten.

Het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst ligt op een steenworp afstand of proef de sfeer in een van de andere Hanzesteden Deventer, Zutphen en Zwolle. Ga naar de bruisende stad Arnhem, waar je urenlang kunt winkelen in het Modekwartier of breng de dag door in het Nederlands Openluchtmuseum.

Heb je nog energie en tijd over? Sla dan zeker een bezoek aan museum MORE in Gorssel niet over of kasteel Ruurlo met de Carel Willink tentoonstelling.

Favoriet van Saskia

Op loopafstand van Hartesteijn vind je het Arsenaal 1309, ooit een nonnenklooster, later een wapenopslag en nu een Grand Café. Het Arsenaal is mijn absolute nummer 1 van Doesburg, vooral in de zomer met een wijntje in de zon op het terras. Of tijdens een van de filmavonden die ze organiseren. Een fijne plek!

Uit eten en drinken

Doesburg heeft veel gezellige restaurants, cafés en terrasjes. Naast Arsenaal 1309, ligt om de hoek van Hartestijn het oude Stadsbierhuys De Waag, een monumentaal pand uit 1478. Genieten van lunch, hapjes en heerlijke wijnen kan bij Proeverij de Stadstuin.

Meer inspiratie

Wil je weten wat er nog meer te doen is in het hanzestadje Doesburg en de omgeving? Kijk dan voor meer inspiratie en informatie op de volgende websites: bezoek-doesburg.nl, geldersestreken.nl, achterhoek.nl, fietspad.nl, achterommetjes.nl, wandelzoekpagina.nl en hanzesteden.info.