06-27012455 - Overnachten op de grens van Veluwe en Achterhoek - info@hartesteijn.nl

De IJsselbiënnale is een kunstroute langs de IJssel en brengt een ode aan de IJssel, de mooiste rivier van Nederland.  ‘De langste tentoonstelling van Nederland’, noemen ze hem wel. Wil je hem zien, dan moet je er meer dan een dag voor uittrekken: 26 kunstwerken staan tot eind september verspreid over een lengte van honderd kilometer tussen Doesburg en Zwolle. B&B Hartesteijn is daarom een ideale plek om een dag langs de IJssel te beginnen of te eindigen. Hartesteijn geeft haar gasten die de IJssel biënnale bezoeken 20% korting op de kamerprijs voor de tweede nacht. 

Je kunt de kunstwerken tot eind september zien staan in uiterwaarden, naast oude sluisjes en langs de waterkant: sculpturen van hout, glas, beton of staal, soms letterlijk in het water, in elk geval altijd verbonden met de geschiedenis of anders wel de toekomst van de rivier: het thema is klimaatverandering.

Zo werkt het:  Op de fiets of wandelend ervaar je de kunstwerken en de IJsselvallei het best! Kies een van de vele etappes van de IJsselbiënnale, variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht waarin je alles ziet. In Doesburg is ook een startpunt en deze is goed bereikbaar vanaf B&B Hartesteijn. De routes sluiten aan op de bestaande wandel- en fietsroutes zoals het Hanzestedenpad.

Alle praktische  informatie over de fiets- en wandeletappes en het activiteitenprogramma staan op de website  www.ijsselbiënnale.nl

Voor de tentoonstelling kun je een kaartje kopen, dan krijg je de precieze routebeschrijving. Maar alle kunstwerken staan ook vrij toegankelijk in de natuur.