06-27012455 - Overnachten op de grens van Veluwe en Achterhoek - info@hartesteijn.nl

4 april 2018

Hoera Lente!

Heerlijk eindelijk is de lente begonnen. Wandelen, tuinieren en fietsen. De lentemaanden zitten er vol van. Wat is er lekkerder dan de zon op je gezicht te voelen en de frisse lucht te snuiven?  In Gelderland vind je een aantal van de mooiste wandelroutes van Nederland en daar zijn we trots op. April mei is misschien wel de mooiste tijd van het jaar: de Bloesemtijd. Fruitbomen komen weer in bloei en de eerste kersen, pruimen, peren en appels komen aan de bomen. Hieronder een paar tips voor leuke wandelingen in de omgeving van Hartesteijn. Zoek je ook fietsroutes? Die vind je op mijn pagina eropuit Veluwe.

 

Wandelen over de winterdijk met uitzicht over de uiterwaarden

B&B Hartesteijn in het hart van oud Doesburg

Wat doe je op de dag dat je geen lange wandeling maakt? Dan ga je Doesburg in en maak je een stadswandeling door historisch Doesburg. In de zomermaanden kan dit onder leiding van een gids, maar je kan de stadswandeling ook op eigen houtje lopen, er is een routeboekje te leen bij de B&B. Na de wandeling rust je uit op een terras en geniet je van een lokaal speciaal bier bij het Arsenaal of een echte Doesburgse mosterdsoep. ’s Avonds duik je lekker rozig onder de wol in Hartesteijn.

Wandelen in Gelderland

Neem een picknickmand mee en wandel de schitterende wandelroutes in de Achterhoek. Onderweg kom je de prachtigste plekjes tegen waar je kunt neerstrijken om te genieten van de lekkernijen die ik met veel liefde voor je heb ingepakt. Ben je op zoek naar mooie wandelroutes? Deze vier zijn aanraders!

Wandelgebied Hekenbroek waar je veel bijzondere planten, padden en salamanders tegen komt. In de zomer zijn hier meer dan 25 soorten vlinders te vinden.

Hanzestedenpad

Wil je een echte lange wandeling maken dan raad  ik je het Hanzestedenpad traject 1 aan. Het totale pad is 133 km, dit traject is 19 km. Je wandelt vanuit de oude binnenstad van Doesburg door het IJsseldal en over onverharde paden in het bos van Dieren naar Brummen.

Graafschapspad

Nog een lekkere tocht is het Graafschapspad, traject 2 Doetinchem-Doesburg is 20 km. Je loopt door de Oude IJsselvallei door bossen en over oude rivierduinen.

Klompenpad

Wandelen over de winterdijk met uitzicht over de uiterwaarden, over onverharde paden in het bos en langs fraaie landgoederen. Klompenpad Het Leuvenschepad , 10 km.