06-27012455 - Overnachten op de grens van Veluwe en Achterhoek - info@hartesteijn.nl

Vanuit de Bed & Breakfast in no time op de Veluwe

B&B Hartesteijn: ideale uitvalsbasis voor Veluwe, Achterhoek en IJssel

Het is altijd leuk om je vooraf al een beetje te oriënteren op de mogelijke activiteiten als je in B&B Hartesteijn logeert. Er zijn tal van mogelijkheden, op deze pagina vind je tips om erop uit te gaan. Geen pretparken of dierentuinen, maar bijzondere uitstapjes in de natuur zodat je heerlijk kunt ontspannen. Maak het feest compleet en bestel vooruit een picknick lunch bij Hartesteijn.

Doesburg is een perfect startpunt om de omgeving te gaan verkennen. Hanzestad Doesburg ligt aan de IJssel in de Achterhoek en grenst aan de Veluwe. De combinatie van enerzijds de Veluwse bossen en anderzijds de Achterhoek en het IJssellandschap met haar dijken en weiden, maken deze omgeving zo uniek en een plek om volledig tot rust te komen. Fietsen kunnen in Doesburg worden gehuurd en ’s nachts staan ze veilig in de hal van Hartesteijn.

VELUWE

Nationale Parken de Hoge Veluwe en de Veluwezoom hebben een afwisselend glooiend landschap met heidevelden, hoge toppen met vergezichten, uitgestrekte bossen en stuiflandschappen. Het is een eldorado voor natuurliefhebbers met verschillende wandel- , mountainbike- en fietsroutes. Ook een etappe van de LAW Dwars door Gelderland loopt door de Veluwezoom. Ga wild spotten vanaf de wildobservatiepost op de Elsberg.
Meer informatie: www.veluwezoom.nl en www.hogeveluwe.nl

Fietsen op de Veluwe

Vind de leukste fietsroutes op de Veluwe in de buurt van Doesburg op www.gelderseroutes.nl zoals de Veerpontjesroute (36km) of Gelders Arcadië (45km) langs landgoederen.

De Veluwezoom staat vol kastelen en buitenplaatsen. De landgoederen in de heuvels van de Veluwe zijn door de eeuwen heen vaak meerdere keren gerestaureerd en verkeren anno nu in perfecte staat. Het is net alsof je een sprookje binnen bent gestapt als je hier rondwandelt of fietst. De Gelderse Kastelenroute kan ook met de auto worden gedaan.

Het populaire rondje Posbank (41km) langs de belangrijkste trekpleister van Nationaal Park Veluwezoom, de bijna 90m hoge Posbank . Vanaf dit uitkijkpunt heb je een schitterend uitzicht.

Wandelen op de Veluwe

Neem een picknickmand mee en wandel de mooiste wandelroutes in Gelderland. Onderweg kom je de prachtigste plekjes tegen waar je kunt neerstrijken om te genieten van de lekkernijen die ik met veel liefde voor je heb ingepakt.

Een mooie route met heidevelden vind je bij de Loenermark (8km): www.gelderseroutes.nl

Rondom de Posbank zijn diverse routes: http://www.wandeleninhetbos.nl/gelderland/posbankoverzicht.htm

Wil jij herten, reeën of zwijnen in het wild zien? Bij de wildobservatieposten in Nationaal Park Veluwezoom maak je een goede kans! Meer informatie hier: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-veluwezoom/uitkijkpunt/observatiehut-de-elsberg

NS wandeling Veluwezoom (11km of 14 km) is een van de mooiste uit de NS serie: https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/veluwezoom.html

Georganiseerde tochten: https://www.ziedeveluweleeft.nl

Loop je liever door de uiterwaarden, over landgoederen en weiden dan is het Klompenpad ideaal. Traject Leuvenschepad (10 km) in het buitengebied van Leuvenheim (12 minuten rijden vanaf Doesburg). Klompen aan, rugzak op en gaan. Of traject het Leestensche Broekpad (11km). Je mag ook gewoon op schoenen lopen hoor. Meer informatie: www.klompenpaden.nl

Kunst en cultuur op de Veluwe

De Hoge Veluwe; De groene schatkamer van Nederland, maar kunstschatten zijn er ook met een wereldberoemde collectie moderne kunst met in het middelpunt Van Gogh en de beeldentuin: https://krollermuller.nl
Het is een aanrader om het museumbezoek te combineren met een picknick, wandeling of fietstocht.

ACHTERHOEK

Zodra je de rivier de IJssel over bent en zo’n Achterhoeks landweggetje volgt merk je het direct, de weg is niet recht , hij slingert. Langs grote bomen, door bossen en om boerderijen heen. Je krijgt om de zoveel meter telkens een ander uitzicht. Dat is waarom het landschap van de Achterhoek wel een coulisselandschap wordt genoemd.

Meer informatie: www.achterhoek.nl

Streekproducten

In de Achterhoek vind je veel ambachtelijke streekproducten (www.achterhoekstreekproduct.nl), regelmatig kom je onderweg stalletjes langs de weg tegen met producten van eigen land, zorg dus dat je klein geld bij je hebt. Wijn is er uit eigen wijngaarden, in het voorjaar worden er verse asperges geteeld en het barst van de fantastische restaurants. In de wintermaanden staat er vaak wild op het menu.

Fietsen in de Achterhoek

Populair voor de liefhebbers van langere afstanden is de Hanzeroute, het middelste deel van de LF3 (135 km). Vanuit Hanzestad Doesburg kan je naar Zutphen of Deventer via voornamelijk vrij liggende fietspaden en slingerende dijkjes fiets je met deze route langs een van de mooiste rivieren: de IJssel.

Of fietsen langs wijngaarden, net als in Frankrijk! Verspreid in het landschap liggen tientallen buitenverblijven van de oud Gelderse adel. Fiets de Achtkastelenroute van 35 km. Je kan natuurlijk ook zelf een route bepalen en de fietsknooppunten volgen. Vlakbij de B&B is knooppunt 36.

Meer informatie:

Wandelen in de Achterhoek

Wandelaars kunnen -net als fietsers- sinds kort gebruik maken van een knooppuntennetwerk met 3000 km aan wandelpaden. https://www.wandel.nl/wandelroutes/wandelgebieden/wandelroutes-in-de-achterhoek-10-leuke-tips.htm

Het Graafschapspad SP8 een mooie gevarieerde wandelroute (streekpad) door de Achterhoek langs kastelen, historische stadjes, beekjes, rivieren, bos en heide. Loop 18 kilometer van Doetinchem naar Doesburg of loop de etappe van Doesburg naar Brummen, ook 18 kilometer.

Het Hanzestedenpad is een stevige wandeling van totaal 122 km. Je kan natuurlijk ook een etappe van deze route lopen door het stroomdal van de oude IJssel naar Doesburg.

Kunst en cultuur in de Achterhoek

Voor kunst en cultuurliefhebbers zijn er diverse musea in de plaatsen Zwolle, Gorssel, Ruurlo, Enschede en Doesburg

De liefhebbers van oude sfeervolle stadjes komen ook aan hun trekken; Doesburg zelf heeft meer dan 150 monumenten en veel gezellige slingerende straatjes. Historisch erfgoed is er ook te vinden in Bronkhorst (10 km van Doesburg) het kleinste stadje van Nederland. Middeleeuwse boekenstad Bredevoort in de Achterhoek met elke derde zaterdag van de maand een boekenmarkt.

Ik heb in de B&B folders en routekaarten liggen die je kunt lenen. VVV Doesburg heeft een uitgebreid aanbod van fiets- en wandel routekaarten.

Inchecken

Inchecken kan tussen 15.30 uur en 19.00 uur. Wil je graag een late check-in? Dat kan! Neem dan even contact op.
~

Uitchecken

Uitchecken kan tot 11.00 uur. Je hebt ‘s morgens dus nog lekker de tijd om uit te slapen en rustig te ontbijten.

Gratis WiFi

Tijdens je verblijf kun je gebruikmaken van de WiFi. Bij het inchecken ontvang je een code waarmee je kunt inloggen.

Enthousiast?

Wil je meer weten over de kamers van Bed & Breakfast Hartesteijn? Of wil je meer weten over Hanzestad Doesburg, de Achterhoek of de Veluwe? Neem dan contact op met Saskia.