Vertier, activiteiten, kunst en cultuur

5 Augustus

Culturele zondag

Culturele route door Doesburg langs galeries, ateliers, podia en werkplaatsen van 12.00 tot 17.00 uur.

www.culturelezondagdoesburg.nl

vanaf 8 juli 2018

Lalique museum ‘Marc Chagall’

Van 12.00 tot 17.00 uur, maandag gesloten.

www.musee-lalique.nl

29 Juli en 26 augustus

Montmartre markt in Doesburg

In het historische centrum van de Hanzestad Doesburg worden vijf sfeervolle Montmartre Markten georganiseerd op de laatste zondagen van de maanden april, mei, juni, juli, augustus op de Vischmarkt en de Roggestraat. U vind er vele leuke kramen met antiek, brocante, kunst, curiosa en boeken. De Franse musette en Django Reinhard muziek ontbreken niet.

Van 10.00 tot 17.00 uur.

27 Juli tot 27 Oktober

Prive tuin Piet Oudolf

In 2018 voor het laatste jaar geopend! De bekende tuinarchitect Piet Oudolf stelt zijn bijzondere privétuin slechts beperkt open voor publiek. De tuin is zeer de moeite waard met het overweldigend gebruik van siergrassen. De bekende stijl van deze wereldberoemde tuinarchitect is er van dichtbij te bewonderen. Prachtige strakke lijnen, afgewisseld door de kenmerkende “Piet Oudolf”-beplanting: de zogenaamde Prairie-beplanting. Imposante natuurlijke beplanting, waaronder veel grassen, die vaak in grote groepen worden toegepast. 

Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 16.00 uur

https://oudolf.com/private-garden

tot en met 1 september

Stadswandelingen en

Torenbeklimmingen Doesburg

Ga in de zomervakantie mee met de stadsgids op ontdekkingstocht langs de fraaiste plekjes en historische hoogtepunten van de stad. Een stadswandeling door de Hanzestad Doesburg is een bijzondere ervaring. De stad kent meer dan 150 monumenten en beeldbepalende panden. Al in 1237 kreeg Doesburg stadsrechten, dat is zo’n 60 jaar eerder dan Amsterdam.  De wandeling duurt 1,5 uur.  Elke dinsdag, donderdag en zaterdag om 14.00 uur vertrek vanaf de VVV. De prijs is € 3,50 per persoon.

Bekijk Doesburg eens van boven! Met een hoogte van 94 meter is de Grote of Martinikerk het hoogste gebouw van Gelderland. Onder leiding van de torengids kun je de 220 treden van toren te beklimmen en krijg je een spectaculair uitzicht.  Startpunt is het VVV, iedere woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur. De prijs is € 3,50 per persoon.

Klik hier voor de volledige agenda

8 September

Open Monumentendag

Op zaterdag 8 september zijn veel monumenten in Nederland gratis toegankelijk. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Ook in Doesburg is iedereen van harte welkom op de Open Monumentendag waar een uniek programma is opgezet. Bekijk hier het overzicht van de monumenten.