Vertier, activiteiten, kunst en cultuur

3 Juni

Culturele zondag

Culturele route door Doesburg langs galeries, ateliers, podia en werkplaatsen van 12.00 tot 17.00 uur.

www.culturelezondagdoesburg.nl

heden t/m 3 juni 2018

Lalique museum ‘Jan Toorop’

Van 12.00 tot 17.00 uur, maandag gesloten.

www.musee-lalique.nl

27 Mei

Montmartre markt in Doesburg

In het historische centrum van de Hanzestad Doesburg worden vijf sfeervolle Montmartre Markten georganiseerd op de laatste zondagen van de maanden april, mei, juni, juli, augustus op de Vischmarkt en de Roggestraat. U vind er vele leuke kramen met antiek, brocante, kunst, curiosa en boeken. De Franse musette en Django Reinhard muziek ontbreken niet.

Van 10.00 tot 17.00 uur.

31 Mei tot 7 Juli

Prive tuin Piet Oudolf

In 2018 voor het laatste jaar geopend! De bekende tuinarchitect Piet Oudolf stelt zijn bijzondere privétuin slechts beperkt open voor publiek. De tuin is zeer de moeite waard met het overweldigend gebruik van siergrassen. De bekende stijl van deze wereldberoemde tuinarchitect is er van dichtbij te bewonderen. Prachtige strakke lijnen, afgewisseld door de kenmerkende “Piet Oudolf”-beplanting: de zogenaamde Prairie-beplanting. Imposante natuurlijke beplanting, waaronder veel grassen, die vaak in grote groepen worden toegepast. 

Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 16.00 uur

https://oudolf.com/private-garden

9 Juni

Hanzefeest Doesburg

De 10e Hanzedag in het karakteristieke centrum van Doesburg van 11.00 tot 18.00 uur.

Het evenement wordt omlijst door talloze middeleeuwse acts, uitgevoerd door verschillende groepen. U kunt denken aan muziek-/dansgroepen, levende have en theaters. Ruim 500 vrijwilligers zullen het feest helemaal onvergetelijk maken, doordat zij geheel gehuld in middeleeuwse kledingstijl door de straten van Doesburg zullen flaneren.

Hanzefeesten

7 en 8 Juli

Vive la France in Hummelo
Alez Alez! Visitez

Noteer alvast; Op zaterdag 7 en zondag 8 juli 2018 zet Vive la France het Achterhoekse dorp Hummelo weer even helemaal in Franse sfeer. Dan is de zesde editie van het drukbezochte evenement, met centraal de grote, hoog aangeschreven brocante-markt.

Twee dagen in juli verwelkomt Hummelo bezoekers van dichtbij en ver weg in het sfeervolle centrum van het dorp, dat tijdens Vive la France helemaal het domein van de voetganger is. Er  staan ruim 150 kramen en stands, er zijn straatartiesten, optredens en op de terrassen is volop gelegenheid om te genieten van een drankje of een lekkernij.

Vive la France duurt beide dagen van 11.00 tot 18.00 uur.

www.vive-la-france.nl/