Vertier, activiteiten, kunst en cultuur

6 januari

Culturele zondag

Culturele route door Doesburg langs galeries, ateliers, podia en werkplaatsen van 12.00 tot 17.00 uur.

www.culturelezondagdoesburg.nl

vanaf 8 juli 2018

Lalique museum ‘Marc Chagall’

Van 12.00 tot 17.00 uur, maandag gesloten.

www.musee-lalique.nl

8 december

Kerstmarkt

De sfeervolle binnenstad is het decor van een ouderwetse Kerstmarkt met meer dan 125 kramen gevuld met de mooiste kerstartikelen. Ontmoet de échte Kerstman uit de Hanzetijd van vroeger, geniet van de levende kerststal en van alle optredens. Want er is de hele dag live muziek en dans binnen in de Grote Martinikerk en buiten op straat. En zing zelf mee met kerstliederen van toen en nu. Luister naar het bijzondere geluid van de midwinterhoornblazers uit Doesburg. Kortom kom helemaal in de échte kerstsfeer.

Van 10.00 tot 19.00 uur.

28 april – 29 september

Montmartre markt

In het historische centrum worden zes sfeervolle Montmartre Markten georganiseerd op de laatste zondagen van de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september op de Vischmarkt en de Roggestraat. Dit gebied in Doesburg wordt niet voor niets het Montmartre van Doesburg genoemd. De gevels van de oude panden en de sfeervolle terrassen zorgen voor de perfecte sfeer voor deze markt. U vindt er vele leuke kramen met antiek, brocante, kunst, curiosa en boeken. Een Franse musette en Django Reinhard muziek ontbreken niet.
Van 10.00 tot 17.00 uur.

16 december

Schuberts Winterreise

Door Marc Pantus en Daan Boertien. Na een opleiding als beeldend kunstenaar studeerde Marc Pantus zang in Utrecht, Den Haag en Chicago. Daan Boertien studeerde piano bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam. In Gasthuiskerk Doesburg brengt dit duo Schuberts fameuze liederencyclus Winterreise.
Aanvang 15.00 uur. Toegang € 15,00

18 mei

Boeken en kunstmarkt

Voor de 9e keer wordt in Doesburg een Hanze Boeken en Kunstmarkt georganiseerd. De locatie in de historische binnenstad is het perfecte decor voor deze markt. Er zijn tientallen stands met verkoop van hoogwaardige oude- en tweedehands boeken en antiquariaat. Ook zijn er mooie stands met presentatie en verkoop van verschillende kunstvormen. De standhouders komen uit heel Nederland en bieden een gevarieerd aanbod. Van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.