Vertier, activiteiten, kunst en cultuur

4 november

Culturele zondag

Culturele route door Doesburg langs galeries, ateliers, podia en werkplaatsen van 12.00 tot 17.00 uur.

www.culturelezondagdoesburg.nl

vanaf 8 juli 2018

Lalique museum ‘Marc Chagall’

Van 12.00 tot 17.00 uur, maandag gesloten.

www.musee-lalique.nl

8 december

Kerstmarkt

De sfeervolle binnenstad is het decor van een ouderwetse Kerstmarkt met meer dan 125 kramen gevuld met de mooiste kerstartikelen. Ontmoet de échte Kerstman uit de Hanzetijd van vroeger, geniet van de levende kerststal en van alle optredens. Want er is de hele dag live muziek en dans binnen in de Grote Martinikerk en buiten op straat. En zing zelf mee met kerstliederen van toen en nu. Luister naar het bijzondere geluid van de midwinterhoornblazers uit Doesburg. Kortom kom helemaal in de échte kerstsfeer.

Van 10.00 tot 19.00 uur.

27 Juli tot 27 Oktober

Prive tuin Piet Oudolf

In 2018 voor het laatste jaar geopend! De bekende tuinarchitect Piet Oudolf stelt zijn bijzondere privétuin slechts beperkt open voor publiek. De tuin is zeer de moeite waard met het overweldigend gebruik van siergrassen. De bekende stijl van deze wereldberoemde tuinarchitect is er van dichtbij te bewonderen. Prachtige strakke lijnen, afgewisseld door de kenmerkende “Piet Oudolf”-beplanting: de zogenaamde Prairie-beplanting. Imposante natuurlijke beplanting, waaronder veel grassen, die vaak in grote groepen worden toegepast. 

Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 16.00 uur

https://oudolf.com/private-garden

13 oktober

Vestingwandeling Doesburg

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde.De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de fraaie begroeiing zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders zullen u over een en ander uitgebreid informeren. Vestinggeschiedenis en natuur komen beide aan bod en gaan in dit gebied hand in hand. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.Men dient zich vooraf op te geven (uiterlijk tot vrijdag 15.00 uur) bij Streekmuseum De Roode Tooren, telefoon 0313-474265.

27 oktober

Wijnproeverij

Op wijnboerderij ‘t Heekenbroek. Wijnboer Job geeft een rondleiding door de wijngaard. Hij vertelt over het ontstaan van de wijngaard, de werkzaamheden, het plukken en het verwerken van de druiven. Inmiddels staan de glazen klaar voor de wijnproeverij bestaande uit 4 heerlijke Heekenbroek wijnen. Aanvang 15.00 uur. Entree €12,50 p.p. Vooraf aanmelden telefoon 0314-381988.