06-27012455 - Overnachten op de grens van Veluwe en Achterhoek - info@hartesteijn.nl

Vertier, activiteiten, kunst en cultuur

3 februari

Culturele zondag

Culturele route door Doesburg langs galeries, ateliers, podia en werkplaatsen van 12.00 tot 17.00 uur.

www.culturelezondagdoesburg.nl

Vanaf 8 juli 2018

Lalique museum ‘Marc

Chagall’

Van 11.30 tot 17.00 uur, maandag gesloten.

www.musee-lalique.nl

16 februari

Muziek van Toots

Thielemans

Jean Toots Thielemans componeerde en speelde o.a. de titelmuziek van Turks Fruit en Baantjer. Hermine Deurloo en Mike Boddé delen een muzikale voorkeur voor het lyrische Toots Thielemans repertoire. Deurloo (chromatische mondharmonica)  trad op met artiesten als Trijntje Oosterhuis,  het Jazz Orkest van het Concertgebouw en het Willem Breuker Kollektief.  Boddé (piano) is bekend van TV en theater als cabaretier, schrijver en presentator, maar is daarnaast ook een uitstekende pianist en componist.

In de Gasthuiskerk. Aanvang 20.00 uur. Toegang € 17,50

28 april – 29 september

Montmartre markt

In het historische centrum worden zes sfeervolle Montmartre Markten georganiseerd op de laatste zondagen van de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september op de Vischmarkt en de Roggestraat. Dit gebied in Doesburg wordt niet voor niets het Montmartre van Doesburg genoemd. De gevels van de oude panden en de sfeervolle terrassen zorgen voor de perfecte sfeer voor deze markt. U vindt er vele leuke kramen met antiek, brocante, kunst, curiosa en boeken. Een Franse musette en Django Reinhard muziek ontbreken niet.
Van 10.00 tot 17.00 uur.

8 februari

Pianoconcert met werk

van Satie, Einaudi en

Glass

Door pianist Jeroen van Veen, hij kreeg de NPO Radio 4 Prijs. Het succes van componisten als Philip Glass en Einaudi bewijst dat klassieke muziek leeft onder jongeren.  Jeroen van Veen verwierf een reputatie met deze ‘minimal music’.  In de Gasthuiskerk.
Aanvang 20.00 uur. Toegang € 17,50

18 mei

Boeken en kunstmarkt

Voor de 9e keer wordt in Doesburg een Hanze Boeken en Kunstmarkt georganiseerd. De locatie in de historische binnenstad is het perfecte decor voor deze markt. Er zijn tientallen stands met verkoop van hoogwaardige oude- en tweedehands boeken en antiquariaat. Ook zijn er mooie stands met presentatie en verkoop van verschillende kunstvormen. De standhouders komen uit heel Nederland en bieden een gevarieerd aanbod. Van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.