06-27012455 - Overnachten op de grens van Veluwe en Achterhoek - info@hartesteijn.nl

Vertier, activiteiten, kunst en cultuur

5 mei

Culturele zondag

Culturele route door Doesburg langs galeries, ateliers, podia en werkplaatsen van 12.00 tot 17.00 uur.

www.culturelezondagdoesburg.nl

Vanaf 8 juli 2018

Lalique museum ‘Marc

Chagall’

Van 11.30 tot 17.00 uur, maandag gesloten.

www.musee-lalique.nl

8 juni

Hanzefeest

De historische binnenstad zal op zaterdag 8 juni 2019 voor de elfde keer het decor vormen voor een groots middeleeuws festijn. Honderden figuranten in middeleeuwse kledij schuifelen door de straten. Er is straattoneel en muziek. Van 11.00 tot 18.00 uur vormt de binnenstad het decor voor oude ambachten, levende have, marktstalletjes, kampementen en andere middeleeuwse taferelen. Waan je een dag in de middeleeuwen!  

28 april – 29 september

Montmartre markt

In het historische centrum worden zes sfeervolle Montmartre Markten georganiseerd op de laatste zondagen van de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september op de Vischmarkt en de Roggestraat. Dit gebied in Doesburg wordt niet voor niets het Montmartre van Doesburg genoemd. De gevels van de oude panden en de sfeervolle terrassen zorgen voor de perfecte sfeer voor deze markt. U vindt er vele leuke kramen met antiek, brocante, kunst, curiosa en boeken. Een Franse musette en Django Reinhard muziek ontbreken niet.
Van 10.00 tot 17.00 uur.

Diverse data

Ga mee met de stadsgids op ontdekkingstocht langs de fraaiste plekjes en historische hoogtepunten van de stad. De wandeling duurt 1,5 uur en vertrekt vanaf het VVV. € 3,75 per persoon. 

Wil je zelfstandig een stadswandeling maken? Bij VVV is voor €2,75 een handig stadswandelboekje verkrijgbaar. 

18 mei

Boeken en kunstmarkt

Voor de 9e keer wordt in Doesburg een Hanze Boeken en Kunstmarkt georganiseerd. De locatie in de historische binnenstad is het perfecte decor voor deze markt. Er zijn tientallen stands met verkoop van hoogwaardige oude- en tweedehands boeken en antiquariaat. Ook zijn er mooie stands met presentatie en verkoop van verschillende kunstvormen. De standhouders komen uit heel Nederland en bieden een gevarieerd aanbod. Van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.