06-27012455 - Overnachten op de grens van Veluwe en Achterhoek - info@hartesteijn.nl

9 maart 2018

10 redenen om naar Hartesteijn te gaan

Het eerste jaar van de B&B net voorbij. En het gaat goed in Doesburg. Hartesteijn heeft in 2017 meer gasten ontvangen dan ik vooraf had gedacht. Nieuwe gasten, waarom komen ze bij Hartesteijn? Soms zijn ze een ander type gasten dan ik vooraf had ingeschat.

Zo kwam de allereerste reservering uit onverwachte hoek. Het was een Duitse meneer die naar Doesburg kwam om te gaan sportvissen in Rhederlaag.

En zo bleek afgelopen jaar dat de gasten nog wel 10 andere redenen te hebben om naar Hartesteijn  te komen. Doesburg is een perfect startpunt om de omgeving te verkennen, te chillen en om je batterij weer op te laden.

Veel gasten fietsen graag en volgen dan een bepaalde fietsroute.  Populair voor de liefhebbers van langere afstanden is de Hanzeroute. Vanuit Hanzestad Doesburg kan je naar Zutphen of Deventer via voornamelijk vrij liggende fietspaden en slingerende dijkjes fiets je met deze route langs een van de mooiste rivieren: de IJssel. Meer fietsroutes en tips zal ik binnenkort in de rubriek erop uit plaatsen. Wist je dat de fietsen veilig en droog in de hal van Hartesteijn mogen worden gestald?

Maar ook de wandelaars komen graag -vaak te voet!- naar Doesburg omdat het stadje zo gunstig gelegen is aan de IJssel, in de Achterhoek en je bent in no time in het natuurgebied de Veluwe. Het is heerlijk wandelen in Nationaal Park de Veluwezoom over de heidevelden, door de uitgestrekte bossen en over de hoge toppen met vergezichten zoals de Posbank.

 

Veel gasten fietsen graag

Rugzak op en gaan!

Er zijn ook fantastisch mooie wandelroutes rondom Doesburg. Het Graafschapspad, het Hanzestedenpad of een Klompenpad. Rugzak op en gaan! Binnenkort zal ik meer informatie over deze wandelpaden en erop uit geven op mijn site.

De liefhebbers van cultuur en oude sfeervolle stadjes komen ook aan hun trekken; Doesburg zelf heeft meer dan 150 monumenten en veel gezellige slingerende straatjes. Historisch erfgoed is ook te vinden in Bronkhorst (10 km van Doesburg) het kleinste stadje van Nederland.

In Doesburg, om de hoek van Hartesteijn vind je museum Lalique  met verfijnd glas- en juweelwerk. Vanuit Doesburg gaan de kunstliefhebbers naar  Museum MORE in Gorssel en kasteelmuseum Ruurlo met een grote collectie van schilder Carel Willink. Cultuur snuiven gaat ook goed in het Kroller Muller museum op de Hoge Veluwe met de een na grootste van Goghverzameling ter wereld, maar ook de bijzondere beeldentuin.

Natuurlijk kan je ook naar B&B Hartesteijn komen om een paar dagen uit te blazen en nieuwe energie op te doen. In Hartesteijn voel je je thuis en er heerst een rustige ontspannen sfeer. Doesburg is knus met veel restaurantjes en terrassen en biedt tal van mogelijkheden om te lunchen, borrelen of dineren. Volop genieten in Doesburg, het oplaadpunt voor levensgenieters.

Waar het om draait: Ik wil mijn gasten graag laten genieten van het mooie Doesburg en mijn huis; Dat is waar je het als B&B eigenaar voor doet.

Graag tot ziens!